Krewetki z czosnkiem i chilli

Pyszne krewetki, przekąska w dosłownie 5 minut! Wystarczy wrzucić do woka krewetki, cebulę, czosnek, chilli i gotowe :)


Składniki

- 20 krewetek black tiger (z ogonkami, podgotowanych lub surowych)
- 3 ząbki czosnku
- pół papryczki chilli
- 2 łyżki świeżej pietruszki (posiekanej)
- 1 cebula szalotka
- olej ryżowy do smażenia

Przygotowanie

W woku rozgrzać olej ryżowy i dodać pokrojoną w kostkę szalotkę, pokrojony w cienkie plasterki czosnek i posiekaną papryczkę chilli bez pestek. Następnie dodać krewetki i smażyć na dużym ogniu przez 2 minuty (dla krewetek ugotowanych) lub 4 minuty (w przypadku krewetek surowych). Dodać posiekaną świeżą pietruszkę, wymieszać i podawać. Smacznego!

3 komentarze:

Obsługiwane przez usługę Blogger.
 

Obserwuj

Facebook

Tu jestem

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Lista Blogów Kulinarnych

Top Blogi