Szybki włoski makaron z borowikami.
Składniki
(na 4 porcje)
- 300 g borowików mrożonych
- makaron tagliatelle
- 3 łyżki śmietany
- 1/3 szklanki białego wytrawnego wina
- 50 g masła
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- przyprawy: sól, pieprz, świeża bazylia
Przygotowanie
Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę. Dodać pokrojone w kostkę borowiki i podsmażyć. Wlać 1/3 szklanki białego wina. Następnie dodać posiekane ząbki czosnku, posiekane 3 liście bazylii, śmietanę i dusić 15-20 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z makaronem tagliatelle. Smacznego!
Smacznie wygląda:-)
OdpowiedzUsuńsos śmietanowy z winem i grzybami, swietne polaczenie z makaronem, jako amator tego typu potraw, polecam;)
OdpowiedzUsuńcudownie wygląda!
OdpowiedzUsuń