Domowa pasta z tuńczyka

Każdy z nas ma swoje ulubione przysmaki śniadaniowe. Moim jest właśnie domowa pasta z tuńczyka ;) Przyrządzam ją bardzo często, lecz jedna porcja nie starcza na długo, ponieważ... znika w mgnieniu oka!


Składniki

- 1 puszka tuńczyka w kawałkach
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki ketchupu łagodnego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- pół malutkiej cebuli
- pół czerwonej papryki
- kilka listków bazylii
- do smaku: sól, pieprz

Przygotowanie

Tuńczyka odcedzić z oleju z puszki i przełożyć do miseczki. Dodać ketchup, jogurt naturalny, łyżkę oliwy i łyżeczkę musztardy sarepskiej. Cebulę i paprykę pokroić w maleńką kosteczkę i dodać do pasty. Całość wymieszać i doprawić solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią. Otrzymaną pastę nakładać na świeże pieczywo. Smacznego!

3 komentarze:

  1. uwielbiam pasty, muszę tej też wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam domową pastę z tuńczyka <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam tuńczykowe pasty! I pomyśleć, że kiedyś bym go nie przełknęła, a i wiem dlaczego! Bo pierwszy raz spróbowałam nie tuńczyka, a jakiejś miazgi w sałatce...

    OdpowiedzUsuń

Obsługiwane przez usługę Blogger.
 

Obserwuj

Facebook

Tu jestem

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Lista Blogów Kulinarnych

Top Blogi