Każdy z nas ma swoje ulubione przysmaki śniadaniowe. Moim jest właśnie domowa pasta z tuńczyka ;) Przyrządzam ją bardzo często, lecz jedna porcja nie starcza na długo, ponieważ... znika w mgnieniu oka!
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki ketchupu łagodnego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- pół malutkiej cebuli
- pół czerwonej papryki
- kilka listków bazylii
- do smaku: sól, pieprz
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki ketchupu łagodnego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- pół malutkiej cebuli
- pół czerwonej papryki
- kilka listków bazylii
- do smaku: sól, pieprz
uwielbiam pasty, muszę tej też wypróbować:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam domową pastę z tuńczyka <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam tuńczykowe pasty! I pomyśleć, że kiedyś bym go nie przełknęła, a i wiem dlaczego! Bo pierwszy raz spróbowałam nie tuńczyka, a jakiejś miazgi w sałatce...
OdpowiedzUsuń