Ponieważ jestem bardzo mięsożernym typem, uwielbiam steki! Nieważne jak duży się trafi i tak zawsze mi mało ;) Najważniejsze w steku jest mięso - dobra polędwica wołowa. Niestety nie jest ona zbyt tania, ale za to jaka pyszna. Wydaje mi się, że w smażeniu steków trzeba dojść do wprawy, wyczuć swoją kuchenkę i moc jej ognia, żeby były dla nas idealne ;) Ja preferuję steki średnio wysmażone i takie właśnie znajdziecie w tym przepisie, jednak wydłużając lub skracając czas możemy dowolnie regulować ich stopień wysmażenia.
- 2 garści rukoli
- 8-10 pomidorków koktajlowych
- 4 ziemniaczki
- sos z octu balsamicznego
- olej ryżowy do smażenia
- masło
- 2 ząbki czosnku
- 2 liście laurowe
Składniki
- 300g polędwicy wołowej (na 2 steki)- 2 garści rukoli
- 8-10 pomidorków koktajlowych
- 4 ziemniaczki
- sos z octu balsamicznego
- olej ryżowy do smażenia
- masło
- 2 ząbki czosnku
- 2 liście laurowe
mięsna rozkosz dla podniebienia.
OdpowiedzUsuńmarzenie każdego prawdziwego mężczyzny i nie tylko ;)