Zupa rybna o pomidorowym smaku z dodatkiem soczewicy, na bazie wywaru ze skorupek krewetek. Inspiracją dla tego przepisu była zupa rybna mojego taty, która dość często gości na naszym stole ;)
- 10 krewetek black tiger (z ogonkami i głowami)
- pół szklanki soczewicy
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 puszka pomidorów
- 3 łyżki koperku otartego
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 liście laurowe
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 1,5l bulionu warzywnego
Składniki
- filet z dorsza (lub innej ryby słonowodnej)- 10 krewetek black tiger (z ogonkami i głowami)
- pół szklanki soczewicy
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 puszka pomidorów
- 3 łyżki koperku otartego
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 liście laurowe
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 1,5l bulionu warzywnego
Nie jadłam nigdy zupy rybnej :) ta twoja wygląda bardzo apetycznie więc może się skusze :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńJeśli chodzi o mnie to ja jestem wielką fanką zup rybnych i bardzo często lubię je przygotowywać. Fajnie także sprawdzają się produkty od https://mowisalmon.pl/produkty/ i ja właśnie najchętniej zamawiam tam łososia. W sumie u mnie cała rodzina za nim przepada.
OdpowiedzUsuń