Spaghetti z tuńczykiem

Kolejny raz danie łatwe, szybkie i przepyszne ;)


Składniki

- makaron spaghetti
- 1 duża cebula
- 1 puszka pomidorów
- 1 puszka tuńczyka w oleju w kawałkach
- pół słoika czarnych oliwek
- pół słoiczka kaparów
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia
- tarty parmezan do posypania
- do dekoracji: liście świeżej bazylii

Przygotowanie

Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek posiekać i zeszklić na oliwie z oliwek. Dodać tuńczyka z puszki, a po 3 minutach pomidory. Dodać przyprawy: sól, pieprz, bazylię i oregano. Gotować przez około 15 minut, do czasu aż sos będzie gęsty, a pomidory rozdrobnione. Dodać kapary i oliwki, wymieszać i zdjąć z ognia. Podać z makaronem ugotowanym al dente, posypać startym parmezanem i udekorować świeżą bazylią. Smacznego!

3 komentarze:

Obsługiwane przez usługę Blogger.
 

Obserwuj

Facebook

Tu jestem

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Lista Blogów Kulinarnych

Top Blogi