Jak tytuł wskazuje, dzisiaj przepis na bułki pszenne domowej roboty. Przepis zaczerpnięty z książki Pieczenie chleba w domu Gertrud Weidenger, Marie-Theres Wiener (oczywiście nie mogłam powstrzymać się od zmienienia kilku rzeczy).
- 500 g mąki pszennej
- 20 g świeżych drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 125 ml letniej wody
- 125 ml letniego mleka
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki masła
- mąka do posypania
- masło do natłuszczenia blachy
- 1 jajko
Składniki
(na 8 bułek)- 500 g mąki pszennej
- 20 g świeżych drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 125 ml letniej wody
- 125 ml letniego mleka
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki masła
- mąka do posypania
- masło do natłuszczenia blachy
- 1 jajko
Pięknie wyglądają Twoje bułeczki :)
OdpowiedzUsuńHej, mam ogromna prosbe, czy mozesz zdradzic jak przygotowalas grafiki i uklad bloa?
OdpowiedzUsuńSuper
OdpowiedzUsuń