Zielona zupa krem z groszku

To chyba najszybsza zupa świata :) Wszystko co trzeba zrobić to wrzucić groszek konserwowy do garnka, dodać trochę wody, śmietany, soli, pieprzu i zagotować... Pycha! Tutaj użyłam groszku konserwowego, jednak można a nawet lepiej dodać groszek świeży lub mrożony.


Składniki

- 800 g groszku konserwowego (2 puszki)
- 250 ml wody
- 2 łyżki śmietany 18%
- sól, pieprz

Przygotowanie

Do garnka wlać groszek konserwowy z puszki z wodą i zagotować. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, zmiksować blenderem na gładki krem. Podawać z grzaneczkami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego!

1 komentarze:

  1. Z ogromną przyjemnością przesyłam Ci nominację do Liebster Blog Award :) Szczegóły znajdziesz na moim blogu, pod tym linkiem: http://wyznania-kulinarne.blogspot.com/2013/06/liebster-blog-award.html

    Serdecznie zapraszam do zabawy!

    OdpowiedzUsuń

Obsługiwane przez usługę Blogger.
 

Obserwuj

Facebook

Tu jestem

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Lista Blogów Kulinarnych

Top Blogi